24x7.lt
Dieta pagal temperamentąKiekvienas mūsų išsiskiriame savo temperamentu. Akivaizdu, kad tai turi įtakos visiems mūsų gyvenimo sprendimams, bendravimui su aplinkiniais ir... figūrai. Štai tyrimai atskleidžia, kad laikytis tam tikro mitybos režimo gali būti kur kas lengviau, jeigu atsižvelgsime į savo temperamento ypatybes. Taigi, kuriam tipui priskirtumėte save?
daugiau
Įpročiai, padėsiantys sustiprinti imunitetąKasdien plaunatės rankas, vengiate kontakto su peršalusiais žmonėmis, tačiau vis tiek neišvengiate to bjauraus peršalimo? Laikas stiprinti sveikatą ir atsisakyti galbūt kiek netikėtų, tačiau itin imunitetą silpninančių įpročių.

Kvėpuokite sveikai
Kaip rašo womenshealthmag.com, didžiausia šio amžiaus bėda, žinoma, yra užterštumas. Gatvėse tvyrantis smogas jūsų plaučiams ar imunitetui naudos tikrai neduoda, mokslininkų atlikti tyrimai atskleidė, kad užterštas oras itin kenkia už sveiką imunitetą atsakingoms ląstelėms ir sukelia uždegimines reakcijas mūsų organizme. Žinoma, oro lauke pernelyg nepakeisite, tačiau tikrai galite pasirūpinti geresne aplinka namuose – įsigykite oro drėkintuvą ir kvėpuosite kur kas sveikiau.

daugiau
Saldūs gydymo ypatumai: testuojame medų!Sakoma, kad medus – ir maistas, ir vaistas. Tačiau specialistai labiau jį laiko gydomąja priemone, o ne kasdieniu valgiu, tad skanaudami nepersistenkite. Visgi pasidomėkime, kur galime jį panaudoti. Saldus medutis dovanos ne tik puikią savijautą, bet ir padės išgydyti peršalimą, kosulį, pašalinti nuovargį, sušvelninti odą…
daugiau
Kūno signalai, į kuriuos būtina reaguotiDažnai sakoma, kad liga užklumpa netikėtai, trenkia tarsi perkūnas iš dangaus. Tai – netiesa. Kūnas, tas „išmanusis“ gamtos kūrinys, pradeda siųsti signalus vos tik sutrikus kuriai nors sistemai. Tad nenumokite ranka net į menkiausius negalavimus.

Baltos liežuvio apnašos
Jei apnašos kaupiasi liežuvio viduryje, galima įtarti pradinę gastrito stadiją, apnašos galiniame liežuvio trečdalyje mėgina įspėti apie inkstų arba žarnyno veiklos sutrikimą. Pabalę liežuvio kraštai signalizuoja, kad pažeisti kvėpavimo takai. O jeigu apnašomis pasidengęs visas liežuvis, derėtų įsitikinti, ar nepuola stomatitas.

daugiau
Smilkalai ir aromatinės žvakės. Kvapnu, bet ar sveika?Namuose tvyrantis malonus smilkalų, oro gaiviklio ar aromatinių žvakių kvapas žadina geras emocijas, teikia patalpoms jaukumo. Tik... ar žinote, kad daugelis patalpų kvėpiklių gali būti pavojingi jūsų sveikatai. Anot cheminių medžiagų ekspertės Zitos Dudutytės, įvairūs oro gaivikliai veikia skirtingai (vieni sugeria kvapus, kiti chemiškai juos neutralizuoja, treti nustelbia ir pan.). O kvepia dėl tos pačios priežasties – juose esančių lakių sintetinių kvapiųjų medžiagų: įvairių benzeno junginių, aldehidų, fenolių, ftalatų ar kitų toksinių  medžiagų, pavojingų bet kokio gyvo organizmo ir ypač žmogaus sveikatai. Jos silpnina imunitetą, sukelia centrinės nervų sistemos bei kvėpavimo takų ligas, skatina vėžį, hormonų apykaitos sutrikimą, apsigimimą, alergiją.
daugiau
Kaip nuo peršalimo apsaugos raidė R ir masažas 36?Griebtis tablečių, vos tik pradeda bėgti nosis, neatrodo gera išeitis. Vis labiau specialistai pritaria minčiai, kad pozityvus nusiteikimas ir subalansuota mityba daro tikrus stebuklus. O kur dar įvairiausi neįprasti būdai!..

Kvapų terapija
Mus itin maloniai nuteikia įvairiausi kvapai, tereikia surasti tokį, kuris būtų artimiausias sielai. Žinoma, galite išmėginti česnakus, svogūnus, kurie lyg tikri karžygiai stoja į mūšį su virusais ir bakterijomis, tačiau vargu ar būsite sužavėti skleidžiamu jų kvapu. Kodėl į pagalbą nepasitelkus gvazdikėlių prismaigstyto apelsino? Toks „ežiukas“ pasižymi antibakterinėmis savybėmis, dovanoja puikią nuotaiką, saugo nuo galvos, sąnarių ir kitų skausmų.

daugiau
3 dienų valomoji limfos dietaUžteršta limfa – dažniausia celiulito priežastis. Limfa – stropiausia mūsų organizmo valytoja, surenkanti kiekvienos ląstelės išmetamus nebereikalingus medžiagų apykaitos produktus. Natūraliosios medicinos šalininkai sako, kad visos ligos prasideda nuo limfinės sistemos veiklos sutrikimų.

Kas yra limfinė sistema?
Nors limfinė sistema yra glaudžiai susijusi su kraujotaka, tai yra atskira organizmo sistema. Ją sudaro limfagyslės, jomis tekanti limfa ir limfiniai organai: limfmazgiai, blužnis, migdolinės liaukos, užkrūčio liauka, limfiniai audiniai.

daugiau
Kaip nustatyti, kad jums – nagų grybelis?Kojų nagų grybelis – menkas malonumas. Be to, dažnai tenka sukti galvą, kurgi pasigavome tokį „gėrį“... O jis slepiasi visose įmanomose vietose, ypač viešose patalpose, pavyzdžiui, sporto salėse, baseine, pirtyje ir daugelyje kitų vietų. Kojų tarpupirščiai, oda aplink juos ir nagai grybelio pažeidžiami todėl, kad ten jam plisti susidaro ypač palankios sąlygos: uždara avalynė, tamsa, drėgmė, šiluma. Be to, kraujotaka šiose galūnėse ne tokia intensyvi.
daugiau
Jūratė Norvaišienė: „Kodėl gaminamos cigaretės?“Jūratė Norvaišienė – gydytoja, Medicinos mokslų daktarė, docentė, Kauno miesto savivaldybės tarybos narė, tarptautinės kategorijos sportinių šokių teisėja, buvusi profesionali šokėja, kartu su vyru Česlovu Norvaiša – nusipelnę Lietuvos treneriai. Veikli ir gerbiama moteris sutiko pasidalinti savo nuomone apie sveiką gyvenseną bei prisidėti prie projekto „Aš – už sveiką Lietuvą“.
daugiau
Amžinai jauna. Ar tai realu?Kai tau dvidešimt, atrodo, kad visada tokia ir būsi: jauna, graži, liekna. Deja... Nė nepajunti, kai vieną dieną plaukuose aptinki pirmąjį žilą plauką arba pastebi, kad oda jau nebe tokia stangri. Ir raukšlės paakiuose byloja visai ne jaunystės naudai... Kol kas mokslininkai amžinos jaunystės eliksyro dar neišrado. Vis dėlto grožio ekspertai sako, kad laikantis trijų svarbių taisyklių, įmanoma senatvę šiek tiek atitolinti ar bent jau senti gražiai ir oriai...
daugiau
2591 - 2600 iš 2790 Pirmas puslapis  Į ankstesnį puslapį  251 252 253 254 255 256 257 258 259 260  Į sekantį puslapį  Paskutinis puslapis 
 
Ieškomiausių TOP 5




Naudingos nuorodos




Kontaktai
Skaitos kompiuterių servisas UAB
Farmacinių informacinių sistemų skyrius
K.Petrausko 19A, Kaunas
tel: (8~37) 330 220

vaistai.lt facebooke